amestecate

  • Subscribe to our RSS feed.
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Facebook
  • Digg

Monday, May 10, 2010

Şefia...transformare şi efemeritate

Posted on 10:11 PM by Unknown

Exemplu de organigramă la o societate de stat
(şi eu sunt pe acolo...dar nu mă văd de atâta găinaţ)

Mulţi dintre cei ajunşi în posturi de conducere sau ce deţin funcţii de coordonare uită de unde au plecat şi cărui fapt se datorează promovarea.
În ultimii ani, dată fiind conjunctura social-economică prin care trecem, nu ne-a fost greu să remarcăm la societăţile de stat că promovarile în posturile de conducere s-au făcut nu pe criterii de performanţă sau abilităţi în domeniul respectiv ci doar pe criterii politice sau nepotism.
Intrati în acest “acvariu” al şefimii (acuma li se spune manager sau coordonatori program sau proiect), este foarte greu să-i mai scoţi de acolo, agăţându-se cu dinţii şi apelând la diverse metode chiar machiavelice pentru a-şi păstra scaunul moale şi bănos.
Unii dintre ei devin în timp performanţi dovedind abilităţi de management, ştiind să-şi conducă echipele şi să răspundă la anumite nevoi şi solicitari venite din partea acestora. Alţii tratează problema destul de relaxat şi fără ambiţii de susţinere a celor care de fapt îi susţin prin efortul zilnic, având doar grija rezolvării doar a
problemelor personale, utilizând toate parghiile posibile de cunoştiinţe şi relaţii date de postul pe care-l ocupă.
Nu detaliez, deoarece mulţi ştiu la ce mă refer şi sunt convins că mulţi o trăiesc pe pielea lor, fenomenul acesta fiind foarte pregnant în societăţile de stat.
Partea neplacută a lucrurilor este că pe mulţi din aceşti “şefi” (manageri) funcţia îi transformă radical şi nu numai că uită ce-au fost şi ei odată, ci îşi crează alt sistem de valori şi apreciere.
Marea majoritate a celor pe care-i cunosc şi ocupă posturi de conducere s-au transformat în aşa fel încât dacă eşti o persoană cu o cât de mică coloană vertebrală, ţi-e imposibil să mai stai în preajma lor, nu ca te-ar obliga cineva sau ar avea ei nevoie de aşa ceva, ci atitudinea acestora te îndepărtează. Oricum nu mai faci parte din cercul lor de interese, uitând de fapt că pe munca şi efortul celor coordonaţi, poate culege roadele succesului.
Pe mulţi aceste funcţii îi transformă şi în viaţa privată, îndepărtându-şi astfel chiar şi prietenii apropiaţi.
Partea neplacută a acestor lucruri este că ei, “şefii” nu realizează că de fapt ocupă o funcţie efemeră, iar într-o zi când eşicherul politic se schimbă, totul se poate nărui ca un castel construit din piese de domino. Atunci şocul este atât de puternic încât mulţi suferă adevarate traume psihice şi crize de identitate. Şocul este atât de puternic deoarece abia atunci realizează cine i-a apreciat cu adevărat şi care a fost valoarea lor. Mulţi nici măcar nu mai sunt salutaţi de foştii subordonaţi şi atunci criza personală devine şi mai profundă deoarece nu realizează că oamenii răspund cu respectul ce le-a fost arătat atâta timp cât au fost subordonaţi. Deznădăjduiţi că şi-au pierdut aproape toate privilegiile de care se bucurau pe vremea şefiei, mulţi dintr-aceştia acţionează în instanţă societăţile din care faceau parte şi de care se folosiseră pentru crearea propriei imagini şi a propriului interes personal, deoarece legislaţia actuală (Codul Muncii) le permite astfel de demersuri.
În final....credeţi că-i pasă cuiva? Aş….! Totul este în continuă transformare şi depinde de noi să ştim mereu pe cine avem lângă noi, cine ne este cu adevărat prieten, pe cine ne putem baza.
Toţi aceia ce au ştiut să-şi păstreze echipele şi să le susţină au avut mereu de câştigat dublu.
Şefia până la urmă este doar o etapă a evoluţiei individuale prin care reuşim sau nu să ne păstram prietenii şi colaboratorii.

N.A.: Orice asociere cu persoanele din viaţa reală este pur întâmplătoare. Cine se supără înseamnă că se simte cu musca pe căciulă, iar eu n-am nici un fel de vină....au încă timp să se schimbe şi să-şi reevalueze poziţia!
Read More
Posted in Ganduri | No comments

Saturday, May 8, 2010

Un român dă peste cap teoria glaciaţiunii

Posted on 8:10 AM by Unknown
Fiindcă este vorba de vărul meu Bogdan, am preluat integral articolul publicat în cotidianul Adevărul 2

Un român dă peste cap teoria glaciaţiunii

Bogdan Onac (48 de ani), profesor universitar la Cluj-Napoca, a publicat un articol într-una dintre cele mai prestigioase reviste de profil din lume, „Science“. Descoperirea făcută de geologul român aduce primele dovezi că erele glaciare nu se repetă la 100.000 de ani, aşa cum a arătat în 1941 sârbul Milutin Milankovitch.
Bogdan Onac, profesor universitar doctor al Facultăţii de Biologie şi Geologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj, dar şi profesor asistent la „University of South Florida" este, conform propriei declaraţii, primul geolog din România care a reuşit performanţa publicării unui articol într-una din cele mai bine cotate reviste de ştiinţă din lume, săptămânalul „Science".
El a demarat o cercetare în 2005, cooptând alţi şase cercetători, trei spanioli, doi americani şi o italiancă, în cinci peşteri din Mallorca. Locul ales nu a fost, însă, deloc întâmplător, având în vedere că peşterile litorale de pe ţărmul insulei spaniole Mallorca, păstrează repere exacte referitoare la nivelul Mării Mediterane în diferite perioade.
Onac a luat, împreună cu echipa din care a făcut parte, şase stalagmite bulboase pentru a le stabili vârsta. Aceasta a fost determinată ca fiind cuprinsă în intervalul acum 80.000 - 81.000 de ani. Astfel, a ajuns la concluzia că nivelul mării în vestul bazinului Mediteranean a fost cu circa un metru deasupra celui actual.

Dezastru pentru locuitorii de pe coastă

Rezultatele au fost neaşteptate, întrucât emisfera nordică tocmai intrase în ultima perioadă glaciară, ceea ce ar fi insemnat, în mod normal, coborârea nivelului mărilor şi al oceanelor. El a adus astfel primele dovezi palpabile prin care ridică un mare semn de întrebare cu privire la teoria care susţine că perioadele glaciare se repetă odată la 100.000 de ani.
„Rezultatele noastre au arătat ca nivelul mării a crescut brusc, aproximativ 22 metri în intervalul cuprins între 86.000 şi 83.000 de ani, a stagnat la un metru deasupra actualului nivel pentru 2.000-3.000 de ani, pentru ca apoi sa coboare dramatic 15 metri în mai puţin de 1.000 de ani", a explicat Onac.
Potrivit cercetătorului, în contextul încălzirii globale aceste fluctuaţii rapide ale nivelului mării pot avea un impact social enorm, deoarece peste o treime din populatia globului locuieşte la mai puţin de 100 de kilometri de ţărm. „Chiar şi o creştere de un metru ar crea un dezastru socio-economic pentru comunităţile situate de-a lungul coastelor multor ţări", a mai spus Onac.

„Teorie-zid"

Stalactite bulboase la nivelul actual al mării




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Articolul al cărui autor principal este clujeanul Bogdan Onac, alături de americanul Jeff Dorale, a fost trimis la revista „Science" în luna septembrie, însă a văzut lumina tiparului abia şase luni mai târziu. Concluziile cercetătorilor nu au fost lipsite de controverse, stârnind păreri contradictorii în lumea geologilor. În toată această perioadă, grupul de cercetători a fost bombardat cu întrebări venite din partea celor trei referenţi de specialitate ai revistei, solicitându-le informaţii până când teoria lor a devenit 100% credibilă.
După ce au primit undă verde pentru articol, cercetorii au fost nevoiţi să semneze un contract de exclusivitate. „Am semnat o sumedenie de formulare cum că nu vom divulga cu niciun preţ conţinutul informaţiilor. Cu o zi înainte de publicarea articolului, când aveam deja voie să vorbim, a fost o adevărată nebunie. Au început să sune telefoanele. Noi practic am pus un semn mare de întrebare asupra unei teorii-zid până atunci", a conchis clujeanul. Bogdan Onac a acordat interviuri pe baza informaţiilor apărute pentru publicaţii precum „Times", „American Scientist" sau „Daily Telegraph".

„Nu suntem priviţi ca cercetători"

Onac nu se află la prima cercetare valoroasă, care ar fi putut fi remarcată printr-un articol în „Science", însă, potrivit acestuia, cercetătorii români nu sunt bine priviţi la acest nivel. El este de părere că faptul că şi-a asociat numele cu o universitate din SUA, acolo unde predă anual din septembrie, până în luna februarie, a fost un aspect decisiv în determinarea editorilor de la „Science", în vederea publicării articolului.
„Nu suntem priviţi ca şi cercetători care pot produce ştiinţă adevărată. Dacă ai vrea să faci în România o asemenea cercetare, nu ai avea cum, pentru că noi nu dispunem de laboratoare bine dotate, astfel încât să putem obţine rezultate de vârf", a declarat Bogdan Onac.

Cauze şi efecte ale glaciaţiunilor

















Onac (foto stânga sus), alături de echipa de cercetători în Peştera Vallgorena Foto: Toni Merina
Ultima glaciaţiune prin care a trecut Pământul a fost acum aproximativ 10.000 de ani. Printre cauzele globale, despre care oamenii de ştiinţă au emis ipoteze se află curenţii maritimi reci şi erupţiile vulcanice. „Una dintre cele mai plauzibile cauze ale glaciaţiunilor este înclinarea axei Pământului. Mai sunt şi cauze locale, cum ar fi închiderea unei strâmtori", spune Dan Dumitriu, specialist în greografie-geomorfologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Printre efectele glaciaţiunilor se numără scăderea nivelului mării. De exemplu, la ultima glaciaţiune a dus la o scădere a nivelului Mării Negre cu 100 de metri. Un alt efect este creşterea eroziunii râurilor. În plus, gheţarii au adus cu ei depozite de materiale aluvionare, numite morene. Cât despre impactul pe care l-ar avea creşterea bruscă a nivelului mării, Dan Dumitriu admite că ar afecta la scară largă populaţia care locuieşte pe malurile mărilor şi oceanelor globale. Bianca Pădurean

Profesor la Universitatea din Florida
















Clujeanul Bogdan Onac şi revista care i-a publicat descoperirea

Bogdan Onac are 48 de ani, a absolvit Facultatea de Biologie - Geologie a Universităţii Babeş-Bolyay în 1987, iar în 1996 a obţinut titlul de doctor.

În prezent lucrează la departamentul de Geologie al UBB şi la Institutul de Speologie „Emil Racoviţă", unde ocupă funcţia de cercetător ştiinţific. Din 2006, anual predă în perioada septembrie - februarie la University of South Florida, SUA, unde ocupă funcţia de „assistant professor".
Instituţia de învăţământ americană se află în topul Shanghai al universităţilor în intervalul 201 - 302. Bogdan Onac predă în Florida la toate nivelurile de studiu atât licenţă, cât şi master sau doctorat. Geologul român este căsătorit şi are doi copii.

Revista „Science", fondată de Thomas Edison


Revista săptămânală „Science" a fost înfiinţată în anul 1880 cu o investiţie de 10.000 de dolari a inventatorului american Thomas Edison. La scurt timp a devenit una dintre cele mai răspândite şi prestigioase reviste de ştiinţă din lume.
Publicaţia are peste 130.000 de abonaţi, doar în 2008 fiind citată de peste 28.103 de ori, în publicaţiile de ştiinţă din întreagă lume. Interesul oamenilor de ştiinţă pentru publicarea cercetărilor acestora este unul ridicat.
Anual, peste 11.000 de articole ajung la Science, din care doar 800 văd lumina tiparului.
Read More
Posted in Senzational | No comments

Thursday, May 6, 2010

Blogging - aspect si elemente suplimentare

Posted on 7:22 PM by Unknown
O sa continui in postul de fata cu cateva indicii suplimentare privind imbunatatirea aspectului si functionalitatii blogului personal creat.
Din start eu am cautat si am ales un sablon care sa contina cat mai multe elemente ajutatoare cum ar fi RSS-ul (fluxul de stiri), Mail-ul, Twitter si Facebook beneficiind si de un aspect cat de cat placut al paginii. Aceste elemente dau posibilitatea celor ce va viziteaza pagina sa transmita un anumit articol catre Twitter sau Facebook (site-urile de socializare cele mai populare in momentul de fata), sa se aboneze la fluxul de stiri primind mail de fiecare data cand va fi postat un nou articol pe pagina dv-stra.
Eu am ales sablonul Transluce din locatia http://btemplates.com/2010/blogger-template-translucence/ pe care l-am descarcat si apoi l-am pus pe blogul meu asa cum am aratat intr-un post anterior.
Dv-stra puteti alege orice alt sablon din site-ul repectiv care va place si reprezinta cel mai bine ideea blogului, dar recomandarea mea este sa aiba cat mai multe elemente ajutatoare ca cele enumerate mai sus de mine.
Dupa descarcarea sablonului intr-o locatie locala pe hard-disk sau desktop, l-am dezarhivat si apoi intrand pe blog https://www.blogger.com/start cu utilizatorul Mircea Baloi, in sectiunea Aspect/Editati HTML am incarcat sablonul cu extensia .xml din locatia in care am dezarhivat pachetul descarcat, am apasat butonul “Incarcati” si apoi “Salvati Sablon” si la previzualizare am obtinut rezultatul ca in imaginea alaturata….


Destul de draguta pagina dar cam saracacioasa in elemente, asa ca incepem adaugarea in primul rand a celor esentiale.

Ne intoarcem in blogul nostru si la sectiunea Aspect/Elemente de pagina vom vedea tiparul paginii noastre.


Apasand “Adaugati un obiect gadget” se va deschide o fereastra cu mai multe elemente predefinite din care putem sa alegem, acestea fiind descrise sumar dar inteligibil chiar in aceasta fereastra.


Eu am ales urmatoarele elemente de baza:
- Pagini
- Persoane interesate
- AdSense
- Lista de bloguri
- Lista linkuri
- Etichete
- Profil
- Arhiva blog
si urmatoarele elemente de prezentare:
- Recent Comments
- Picasa Fotostream



La fiecare element se prezinta o caseta suplimentara de optiuni unde putem seta diverse elemente de continut, iar pentru aplicare nu uitati sa apasati de fiecare data butonul “Salvati” pentru ca elementul ales sa fie introdus in pagina.
Operatiunea de adaugare trebuie efectuata pentru fiecare element in parte.
Dupa adaugarea si personalizarea continutului acestora, sablonul nostru arata cam asa….


Deoarece elementele sunt puse in ordinea adaugarii lor pe pagina, noi le aranjam putin ca sa arate mai bine, dupa aranjarea lor apasand butonul “Salvati” pentru a memora modificarile efectuate.


La previzualizare, pagina noastra principala ar arata cam asa:


Intr-un post ulterior va voi arata cum sa adaugati si alte elemente interesante folosind HTML script.



Read More
Posted in Blogging, Tehnic | No comments
Newer Posts Older Posts Home
Subscribe to: Posts (Atom)

Popular Posts

  • Adele - Live At The Royal Albert Hall 2011
    Am reusit sa iau tot concertul de pe torrente si pot sa va spun ca merita vazut si ascultat (desi eu am ales versiunea DVD5 compilata dupa B...
  • Campanie umanitara 2011
    Campanie umanitara 2011 from Vlad Vanca on Vimeo .   Pentru al treilea an consecutiv, colegii din cadrul departamentului AQ din SC Complex...
  • Zilele Elvira Godeanu / 07-18 Mai 2010
    Festivalul se va desfăşura în perioada 7 – 18 mai , aproape două săptămâni de reprezentaţii, cu spectacole mari, unele dintre ele în premi...
  • Şefia...transformare şi efemeritate
    Exemplu de organigramă la o societate de stat (şi eu sunt pe acolo...dar nu mă văd de atâta găinaţ) Mulţi dintre cei ajunşi în posturi de ...
  • Lady Gaga - The Monster Ball Tour​ At Madison Square Garden 201​1
    Astazi a venit randul preferatei mele, nonconformista, talentata, fenomenul numit Lady Gaga! Concertul poate fi descarcat din urmatoarea loc...
  • Silent Uninstalling/Removing AVG 8.xx over the network
    For six years I have used in my company computer network product offered by Symnatec, AntiVirus Corporate version 7.5, 8.0, 9.0, 10.0 and fi...
  • Din nou...despre fericire
    M-am apucat de acest post din dorinta de a infirma supozitiile unor prieteni sau amici ca as fi intr-o faza naspa (a se intelege depresiva) ...
  • In viata trebuie sa fii persuasiv
    Persuasivitatea , asa cum este explicata si in DEX inseamna “Care urmărește sau are darul să convingă pe cineva să creadă, să gândească sau ...
  • Bloger detaliat - continuare
    Textul de mai jos este extras din ajutorul existent chiar in pagina de blog. Sunt instructiuni destul de complete despre ceea ce se poate fa...
  • Impresii de calatorie partea 1
    Fiindca in noiembrie am reusit sa achizitionez pe e-bay o masina second-hand din Anglia, am hotarat ca in februarie, dupa ce au trecut gerur...

Categories

  • Actiuni
  • Blogging
  • Evenimente
  • Felicitari
  • Ganduri
  • Impresii
  • Literar
  • Muzica
  • Noutati
  • Senzational
  • Tehnic

Blog Archive

  • ►  2012 (23)
    • ►  June (1)
    • ►  April (1)
    • ►  March (3)
    • ►  February (3)
    • ►  January (15)
  • ►  2011 (7)
    • ►  December (5)
    • ►  November (1)
    • ►  April (1)
  • ▼  2010 (41)
    • ►  December (3)
    • ►  July (2)
    • ▼  May (3)
      • Şefia...transformare şi efemeritate
      • Un român dă peste cap teoria glaciaţiunii
      • Blogging - aspect si elemente suplimentare
    • ►  April (7)
    • ►  March (3)
    • ►  February (4)
    • ►  January (19)
  • ►  2009 (2)
    • ►  December (2)
Powered by Blogger.

About Me

Unknown
View my complete profile